Vi älskar mixade soppor! Och det är en av de få saker som barnen också äter med god aptit. Denna soppa är fullspäckad med lykopen som är en stark antioxidant. Istället för grädde eller mjölk använder jag blötlagda cashewnötter för att få till en härlig krämighet. Dessutom är receptet busenkelt!

För ca 8 dl soppa behöver du:

3 paket passerade tomater à 500 gram

2 dl blötlagda cashewnötter

1 msk grönsaksbuljongspulver

1 msk vit miso

Oregano och basilika efter smak

Gör så här:

Mixa cashewnötterna med ett av paketen med passerade tomater smaksättningen. Värm med de övriga ingredienserna och tillsätt mer kryddor om det behövs. Klart! 🤩

Att blötlägga frön och nötter i saltat vatten minskar effektivt mängden antinutrienter och underlättar för matsmältningen. Ha för vana att blötlägga hela paketet på en gång och frys in i portioner. Låt nötterna rinna av och rosta i ugnen på låg värme om du vill ha krispiga nötter.

Källa: https://www.halsasomlivsstil.com/blotlagga-och-aktivera-notter-fron/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *