Så enkelt, så gott och så välgörande. Komplettera med ris, pasta eller potatis och någon god sås – om du vill! När man rostar grönsaker framträder dess sötma och ju lägre temperatur du använder, desto fler vitaminer och anti-oxidanter bevaras. Zucchini och aubergine kan upplevas som ganska trista grönsaker, men om man rostar dem länge i ugnen på låg temperatur blir det supergoda!

Receptet räcker till 2 portioner

Ingredienser

1 normalstor aubergine

1 normalstor zucchini

1 röd paprika

1 fpk stora, vita bönor (230 gram)

1 msk äppelcidervinäger

2 tsk neutral olja

1 tsk honung

Örtsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

Skiva auberginen och zucchinin i skivor och halvera skivorna till halvmånar. Sprid ut dem på en plåt. Salta ordentligt och låt dra i minst 30 min (det drar ut bitterämnen ur grönsakerna). Skölj av allt salt och sprid ut skivorna igen på en plåt. Rosta i ugnen på 150 grader i minst 60 min. Sänk temperaturen om du har tid och tålamod! Grönsakerna ska vara mjuka och lite skrynkliga när de är klara.

Skär paprikan i bitar. Skölj bönorna tills att vattnet slutar skumma.

Vispa ihop ingredienserna till dressingen.

Lägg alltsammans i en stor bunke och vänd runt försiktigt så att inte zucchinin och auberginen mosas för mycket. Sprid ut på en plåt och värm i ugnen på 170 grader tills att allt är genomvarmt. Smaka av med peppar och örtsalt.

Klart för att avnjutas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *